top of page

Ledererfaring i Sydafrika

I YFC har vi et partnerskabsprojekt med Sonar Music Sydafrika (SA), hvor vi i fællesskab arbejder med opbygningen af Sonar Music SA. Visionen er at sprede håb og mod blandt unge, på tværs af social baggrund, skel og køn.De unge samles om musik, og bygger fællesskab, samt lærer konkrete kompetencer. Fundamentet for arbejdet er den kristne tro og en vision om at give unge et fair mulighed for at møde troen i ord og handling .

Vi har god erfaring med rejser hvor Danske unge, 

Skærmbillede 2022-10-09 kl. 15.04.22.png

Vi hjælper hinanden

Her er alle velkomne, og vi vil gerne hjælpe hinanden. Nogle gange har man brug for meget hjælp. Andre gange kan man hjælpe en anden. Når en har brug for meget hjælp, kan det være godt at være flere, der hjælper, så ingen bliver trætte af at hjælpe.

Skærmbillede 2022-10-09 kl. 14.59.16.png

Vi respekterer hinandens grænser

Nogle kan lide knus – andre kan ikke. Nogle kan lide at få gode råd – andre vil gerne spørges først. Nogle kan lide at bede – andre kan ikke lide, at man beder for dem. Ingen kan lide at blive gjort til grin.

Skærmbillede 2022-10-09 kl. 14.59.30.png

Vi kan tale om tro og tvivl

Her vil vi gerne lære mere om Jesus og Gud, men vi vil ikke tvinge nogen til at tro. Vi må gerne stille spørgsmål, og vi må gerne være i tvivl. Det kan vi sagtens tale om. Nogle bruger store ord om tro, og andre vil helst ikke tale om det. Nogle føler, at Gud er tæt på og andre gør ikke. 

Skærmbillede 2022-10-09 kl. 14.59.38.png

Vi er gode til at sige undskyld

Vi bliver venner igen, når vi har været uvenner. Indimellem opstår der konflikter, hvor vi risikerer at blive uvenner. Det kan ødelægge vores relationer og gøre, at vi måske ikke har lyst til at være sammen mere. 

Skærmbillede 2022-10-09 kl. 14.59.46.png

Vi taler ordentligt til hinanden

Vores ord kan enten opbygge eller nedbryde. Ord skaber det, de
nævner. Vi kan være med til at skabe en dårlig dag for andre, eller vi
kan med vores ord skabe en god atmosfære, hvor alle har lyst til at
være.

Skærmbillede 2022-10-09 kl. 14.59.52.png

Vi spørger, før vi deler billeder

Med vores mobil kan vi hurtigt tage et billede eller en video af en sjov situation og lægge den på de sociale medier. Men nogle gange er det ikke alle, der synes, det er sjovt. Nogle gange kan det udvikle sig til mobning, og det vil vi ikke være med til. 

Skærmbillede 2022-10-09 kl. 15.00.00.png

Vores tøj passer til aktiviteterne

Vores påklædning er med til at passe på os. Arbejder vi med beskidte ting, tager vi forklæde eller handsker på. Skal vi lege i sneen, klæder vi os varmt på. Skal vi til stranden, kan vi have badetøj på. Vi er opmærksomme på hinandens blufærdighed. Vi tvinger aldrig nogen til at tage sit tøj af. 

Skærmbillede 2022-10-09 kl. 15.00.06.png

Piger og drenge sover hver for sig

Når vi tager på lejr og skal overnatte, sker det i trygge rammer. Nogle synes, det er hyggeligt at sove mange i samme rum, fnise i soveposen og lyse med lommelygten. Andre får måske hjemve og vil helst falde hurtigt i søvn for sig selv. 

Skærmbillede 2022-10-09 kl. 15.00.14.png

Her er ingen rusmidler

Alkohol, stoffer, cigaretter og energidrikke fylder rigtig meget i festkulturen og kan desværre ofte være en problematisk del af familielivet for børn og unge. Misbrug af rusmidler er skadeligt og forhindrer os i at være nærværende og helt os selv. Derfor er der ingen rusmidler i forbindelse med aktiviteter hvor der deltager personer under 15 år. 

Skærmbillede 2022-10-09 kl. 15.00.20.png

Vi holder døren åben

Vi er et inkluderende fællesskab, som man frit kan gå ind og ud ad uden at skulle føle sig presset til at være med til noget, man ikke har lyst til. Vi er åbne om, hvad vi gør. Derfor opholder ledere sig fx ikke alene med børn, hvor andre ikke kan komme ind. Vi har heller ingen hemmeligheder, som de andre ikke må vide noget om eller være med til. 

bottom of page