top of page
Teenager med skateboard

KRISTEN TRO 
HVAD OG HVORFOR?

YFC_logo_neg_initi.png

"Vi ønsker at alle unge skal have en fair mulighed for at møde kristen tro"

HVAD ER KRISTEN TRO?

Vi er af den overbevisning, at kristentro er det bedste vi kan give til de næste!
Hvis du ikke kender til kristentro kommer her en kort beskrivelse.

Har du lyst til at vide mere, vil vi anbefale dig at læse i vores Mød Gud Bibel, som kan købes her.

Vi anbefale at tage kontakt til en præst eller en kristen i dit nærområde. 

Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os for mere information.
Vi sidder klar ved telefonen! Du finder vores kontakt-information her

 

SKABT TIL FÆLLESSKAB

Kristentroen lærer os, at vi alle er skabt af Gud. Vi er skabt unikke, og vi er Guds elskede børn. Vi er skabt til at være sammen med Gud. Vi er skabt til at skabe og gøre godt. Fordi vi bærer Guds DNA så har alle mennesker på jorden  en længsel efter at være sammen med Gud.

 

ADSKILT
Men den Onde kom imellem og gjorde relationen mellem Gud og mennesker umulig. Sygdom, uretfærdighed, sorg, løgn og død er dét vi kender som synd. Den adskilte os fra Gud. Vi blev som to poler der frastøder hinanden.

 

GUDS PLAN

Gud kunne ikke holde ud at leve evigt adskilt fra sine elskede menneskebørn. Derfor lagde han en plan: Gud lod sig selv blive menneske. Han blev født som et lille barn. Ham vi kender som Jesus Kristus. I skikkelse af et menneske fik han nu mulighed for at komme helt tæt på mennesker og vise os hvordan Guds kærlighed kan forvandle os, så vi ikke længere skal være bundet til synd og død.
I Bibelen læser vi om, hvordan Jesus viste Guds kærlighed ved at helbrede de syge, trøste de der sørgede og han viste, at i Guds Rige er de mindste i samfundet de største. Jesus tog Guds Rige med til vores jord, og overalt hvor han kom, blev mennesker forvandlet af Guds kærlighed.

FRI FRA DØDEN

Men for at vi mennesker kunne blive sat fri fra synd og død, måtte Gud lade Jesus dø på et kors og kæmpe mod den Ondeste.Så det gjorde han! På vegne af dig og mig, fjernede han den Ondes magt over verden. Og satte mennesket fri! Nu kan selv ikke døden adskille os fra Gud.
En dag vil han genoprette  verden. Genoprette alt dét som den Onde har ødelagt. Alle der vil, tilbyder han evigt fællesskab med ham på den nye genoprettede jord.
Indtil den dag, må vi være her. Men vi er ikke alene.

 

GUDS RIGE ER HER
Guds Rige kom til jorden med Jesus. Og for at gøre Guds Rige mærkbart mellem mennesker, sendte Gud en usynlig kraft -Helligånden. Helligånden er Guds kraft på jorden, som forvandler menneskers hjerter. Som breder Guds kærlighed ud mellem mennesker. Som taler til vores hjerter og viser os forskel på godt og ondt. 
I en verden med krig, sult og ensomhed kan det måske være svært at få øje på Guds Rige.
Men hvis vi ser efter, er der faktisk masser af steder, hvor vi ser Guds Rige. Kig fx. efter de her kendetegn: kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, mildhed og selvbeherskelse.

DERFOR:

 

  • Fordi det for mange opleves  livsforvandlende at leve i fællesskab med Gud.

  • Fordi det gør en mærkbar forskel for mange af de børn og unge i det danske samfund der møder Guds Rige.

  • Fordi troen på Jesus giver håb, som rækker ud over døden.

EN FAIR MULIGHED

Kristentro er ikke indviklet og handler i sin kerne om at have fællesskab med Gud ved at kende og følge Jesus Kristus.

Vi mener, at mødet med troen oftest er mødet med lokale kirker og personer, hvis tro og livssyn hænger sammen med deres hverdag. 
Vi synes det er fair:

  • At kristentro formidles dér hvor børn og unge er.

  • At kristentro formidles i et sprog og form som børn og unge forstår.


 

bottom of page